Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Sign in with Facebook Sign in with Twitter Sign in with Google Sign in with Linkedin Sign in with Microsoft

Hello! Welcome to the Ford and Volkswagen MPV / SUV Forums.
Dedicated forums for the Ford Galaxy, S-Max, C-Max, B-Max and Kuga.
User groups for the SEAT Alhambra, Volkswagen Sharan, Touran, Tiguan and Touareg!

Owners Forums for Ford and Volkswagen MPVs / SUVs

Ford Galaxy S-Max C-Max B-Max Tourneo Connect / Volkswagen Sharan Touran Tiguan Touareg Caravelle / SEAT Alhambra Alteca 

 Mk1 and Mk2 VW Sharan  Mk1 and Mk2 Ford Galaxy  Mk1 and Mk2 SEAT Alhambra  Ford C-Max B-Max  VW Tiguan  VW Touran  Mk3 Ford Galaxy  Mk3 VW Sharan  Mk3 SEAT Alhambra  VW T4 T5 Caravelle Transporter  Ford Tourneo Connect  VW Touareg

Advert:


Recent Forum Topics:

Google Translate:

Ford Galaxy / VW Sharan / SEAT Alhambra Forum:

Author Topic: brake wear indicator  (Read 7377 times)

Offline blue metal

  • Blue metal
  • *
  • Posts: 237
  • Thanked: 2
  • Model: Sharan Mk1
  • Spec: 07sporttdipd 140ps
  • Region: Scotland
  • Country: United Kingdom
brake wear indicator
« on: March 31, 2014, 12:53:19 PM »
Just fitted new front discs and pads.
Now have brake wear light coming on
intermittently
it clears and resets when switched ignition off

any special points that I should look for?

Tony

Offline Chrispb

  • Mindsaysyesbodysaysnono
  • *
  • Posts: 3030
  • Thanked: 112
  • Model: Galaxy Mk2 Auto
  • Spec: 52reg TDI 115 Ghia
  • First Name: Chris
  • Region: South East
  • Country: United Kingdom
Re: brake wear indicator
« Reply #1 on: March 31, 2014, 01:38:51 PM »
Hi Tony
If it was OK before then it has to be a bad connection where the lead plugs in. iirc just the N/S
2009 Kia Sedona GS In Black 2.9CRDI 183PS. 5 Speed Manual WAV.
2003 MK2 Galaxy Ghia In Solid Black 1.9 TDI 115PS. 5 Speed Automatic.

Upgraded Eberspächer booster heater  to independent heating with 7 day timer.

With VCDS lite (full version) need a code clearing or want to scan for faults in the north kent area, PM me.
All for a pint of Strongbow.

The FordMPV.com Forum - The free forum for questions and answers relating to the Ford Galaxy, S-Max and C-Max

Offline insanitybeard

  • Greetings from Mr Chick!
  • *
  • Posts: 2427
  • Thanked: 71
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: '54 130ps TDI Ghia
  • First Name: Paul
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Re: brake wear indicator
« Reply #2 on: April 01, 2014, 12:09:22 AM »
I think mysterious brake pad warning light coming on / going out again issues are fairly common, perhaps Silverbeast can chime in because I think he's had it as well, but mine went through a stage of doing it backalong- the lamp would come on only to go out the next time I turned the ignition off and then on again, the pads have plenty of life left in them and it's stopped doing it now and I've not done anything to change anything so I don't really know why!
Always learning..... Often by mistakes!

Offline SilverBeast

  • *
  • Posts: 497
  • Thanked: 14
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: '05 TDI (130) Ghia
  • Region: Yorkshire
Re: brake wear indicator
« Reply #3 on: April 01, 2014, 12:27:38 AM »
Mine was a cracked connector on the pads where it plugs into the wiring on the offside front wheel.  When I disconnected it it left the two pins sticking out.  I managed to glue the shell back together and it's been fine since.

Offline blue metal

  • Blue metal
  • *
  • Posts: 237
  • Thanked: 2
  • Model: Sharan Mk1
  • Spec: 07sporttdipd 140ps
  • Region: Scotland
  • Country: United Kingdom
Re: brake wear indicator
« Reply #4 on: April 01, 2014, 01:57:02 PM »
Thanks I will check that out
again
When I tried this morning
nofault showed.
hear's hoping

Tony

Offline Chrispb

  • Mindsaysyesbodysaysnono
  • *
  • Posts: 3030
  • Thanked: 112
  • Model: Galaxy Mk2 Auto
  • Spec: 52reg TDI 115 Ghia
  • First Name: Chris
  • Region: South East
  • Country: United Kingdom
Re: brake wear indicator
« Reply #5 on: April 01, 2014, 02:19:08 PM »
Mine was a cracked connector on the pads where it plugs into the wiring on the offside front wheel.  When I disconnected it it left the two pins sticking out.  I managed to glue the shell back together and it's been fine since.
Are you saying you have wear indicators on all four wheels, I've only seen them on n/s/front and o/s/rear wheels
2009 Kia Sedona GS In Black 2.9CRDI 183PS. 5 Speed Manual WAV.
2003 MK2 Galaxy Ghia In Solid Black 1.9 TDI 115PS. 5 Speed Automatic.

Upgraded Eberspächer booster heater  to independent heating with 7 day timer.

With VCDS lite (full version) need a code clearing or want to scan for faults in the north kent area, PM me.
All for a pint of Strongbow.

The FordMPV.com Forum - The free forum for questions and answers relating to the Ford Galaxy, S-Max and C-Max

Offline Mirez

  • Pondering the next mod...
  • *
  • Posts: 3669
  • Thanked: 143
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 03 115PS Ghia
  • First Name: Mark
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Re: brake wear indicator
« Reply #6 on: April 01, 2014, 04:50:35 PM »
Mines got them on all four wheels although my last Mk2 only had two (N/S Front and O/S Rear)
03 Ford Galaxy 1.9 TDI 115 Ghia in Spruce Green Metallic
With cream leather interior, Full Bodykit, Remapped at 145bhp, Lowered on 18's
14 VW Tiguan 2.0 TDI 177 AWD R-Line in Deep Black Pearl
With panoramic sunroof, bi-xenon headlights remapped at 205bhp.
08 Ford Transit 2.2 TDI 115 in Frozen White
With retrofitted everything except another slidey door! :)

VCDS HEX/CAN - Scans/Coding done in Wiltshire in exchange for winegums! :)

Offline blue metal

  • Blue metal
  • *
  • Posts: 237
  • Thanked: 2
  • Model: Sharan Mk1
  • Spec: 07sporttdipd 140ps
  • Region: Scotland
  • Country: United Kingdom
Re: brake wear indicator
« Reply #7 on: April 01, 2014, 06:48:16 PM »
just to confirm
one at front one at rear
no more fault at present
leave alone just now

Offline Grant2012

  • Essex, Innit!
  • *
  • Posts: 119
  • Thanked: 1
  • Model: Galaxy Mk2 Auto
  • Spec: 54 130 Ghia
  • First Name: Grant
  • Region: East Anglia
  • Country: United Kingdom
Re: brake wear indicator
« Reply #8 on: April 01, 2014, 07:10:20 PM »
I got 4. Had to short em all out as new pads had none
East Essex Aviation Society
http://www.eastessexaviationsociety.org/

Offline SilverBeast

  • *
  • Posts: 497
  • Thanked: 14
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: '05 TDI (130) Ghia
  • Region: Yorkshire
Re: brake wear indicator
« Reply #9 on: April 01, 2014, 07:12:16 PM »
Are you saying you have wear indicators on all four wheels, I've only seen them on n/s/front and o/s/rear wheels
Quite right my mistake. It was nearside front. I have just the two!

 

Advertisement:


SMF spam blocked by CleanTalk