Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Sign in with Facebook Sign in with Twitter Sign in with Google Sign in with Linkedin Sign in with Microsoft

Hello! Welcome to the Ford and Volkswagen MPV / SUV Forums.
Dedicated forums for the Ford Galaxy, S-Max, C-Max, B-Max and Kuga.
User groups for the SEAT Alhambra, Volkswagen Sharan, Touran, Tiguan and Touareg!

Owners Forums for Ford and Volkswagen MPVs / SUVs

Ford Galaxy S-Max C-Max B-Max Tourneo Connect / Volkswagen Sharan Touran Tiguan Touareg Caravelle / SEAT Alhambra Alteca 

 Mk1 and Mk2 VW Sharan  Mk1 and Mk2 Ford Galaxy  Mk1 and Mk2 SEAT Alhambra  Ford C-Max B-Max  VW Tiguan  VW Touran  Mk3 Ford Galaxy  Mk3 VW Sharan  Mk3 SEAT Alhambra  VW T4 T5 Caravelle Transporter  Ford Tourneo Connect  VW Touareg

Advert:


Recent Forum Topics:

Google Translate:

Ford Galaxy / VW Sharan / SEAT Alhambra Forum:

Author Topic: Galaxy 2.3 02 plate has no electrics  (Read 757 times)

Offline RichX74

  • *
  • Posts: 2
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 02 2.3 ghia
  • First Name: Richard
  • Region: East Midlands
Galaxy 2.3 02 plate has no electrics
« on: June 17, 2018, 09:28:49 AM »
Hi all hope someone can help me out
I went to pull off this morning my car died completely all I had was a clicking noise coming from behind my dashboard all dash stayed in the position they was at before car died fuel cage speedo and rev counter I have been having intermittent issues for the past 3-4 weeks. So far I have change
Battery NEW
Alternator NEW
Relay 30 NEW from VW
Coil pack NEW
ht leads NEW
starter motor NEW
Iíve pulled out all the fuses
But yet my car still shows no power at all apart from still getting clicking noise from behind dashboard

Offline RichX74

  • *
  • Posts: 2
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 02 2.3 ghia
  • First Name: Richard
  • Region: East Midlands
Re: Galaxy 2.3 02 plate has no electrics
« Reply #1 on: June 17, 2018, 10:03:29 AM »
The clicking noise only happens when I press the unlock button on the key fob it is coming from main fuse box if I disconnect the looms 1by1 the clicking noise stops when I disconnect the loom shown in picture it has P3 wrote on fuse box above it thanks

Offline brianh

  • *
  • Posts: 804
  • Thanked: 74
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 2001 2.3 Ghia LPG
  • First Name: Brian
  • Region: South East
  • Country: United Kingdom
Re: Galaxy 2.3 02 plate has no electrics
« Reply #2 on: June 17, 2018, 11:07:32 PM »
Have a look at the engine bay fusebox (its under the cover over the battery if thats still there). Your looking to see if its melted/burnt where the cables bolt into it. If it has melted you need to repair the cables (solder the connections to them/replace as required. You may also need to replace the fusebox if its damaged too badly.

If you do replace the fusebox, then as a minimum resolder the wires connecting to it (the top two thick ones are the usual problem, as these are the alternator and output to the main fusebox) else you will be replacing the fusebox again in the future.

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Latest
1 Replies
1788 Views
Latest October 13, 2014, 07:31:26 PM
by gregers
0 Replies
1749 Views
Latest January 29, 2016, 03:39:27 PM
by scottgunn88
7 Replies
2492 Views
Latest June 05, 2017, 08:31:25 AM
by mike wilson
4 Replies
1607 Views
Latest June 10, 2019, 10:34:33 AM
by Eddy Dar
3 Replies
1452 Views
Latest June 12, 2019, 11:55:33 AM
by johnnyroper
29 Replies
1625 Views
Latest November 04, 2019, 11:01:47 PM
by Rod Robinson

Advertisement: