Ford and Volkswagen MPV Forums

Large MPVs -- Ford Galaxy / VW Sharan / SEAT Alhambra: => Ford Galaxy / VW Sharan / SEAT Alhambra => Topic started by: RichX74 on June 17, 2018, 09:28:49 AM

Title: Galaxy 2.3 02 plate has no electrics
Post by: RichX74 on June 17, 2018, 09:28:49 AM
Hi all hope someone can help me out
I went to pull off this morning my car died completely all I had was a clicking noise coming from behind my dashboard all dash stayed in the position they was at before car died fuel cage speedo and rev counter I have been having intermittent issues for the past 3-4 weeks. So far I have change
Battery NEW
Alternator NEW
Relay 30 NEW from VW
Coil pack NEW
ht leads NEW
starter motor NEW
I’ve pulled out all the fuses
But yet my car still shows no power at all apart from still getting clicking noise from behind dashboard
Title: Re: Galaxy 2.3 02 plate has no electrics
Post by: RichX74 on June 17, 2018, 10:03:29 AM
The clicking noise only happens when I press the unlock button on the key fob it is coming from main fuse box if I disconnect the looms 1by1 the clicking noise stops when I disconnect the loom shown in picture it has P3 wrote on fuse box above it thanks
Title: Re: Galaxy 2.3 02 plate has no electrics
Post by: brianh on June 17, 2018, 11:07:32 PM
Have a look at the engine bay fusebox (its under the cover over the battery if thats still there). Your looking to see if its melted/burnt where the cables bolt into it. If it has melted you need to repair the cables (solder the connections to them/replace as required. You may also need to replace the fusebox if its damaged too badly.

If you do replace the fusebox, then as a minimum resolder the wires connecting to it (the top two thick ones are the usual problem, as these are the alternator and output to the main fusebox) else you will be replacing the fusebox again in the future.