Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Sign in with Facebook Sign in with Twitter Sign in with Google Sign in with Linkedin Sign in with Microsoft

Hello! Welcome to the Ford and Volkswagen MPV / SUV Forums.
Dedicated forums for the Ford Galaxy, S-Max, C-Max, B-Max and Kuga.
User groups for the SEAT Alhambra, Volkswagen Sharan, Touran, Tiguan and Touareg!

Owners Forums for Ford and Volkswagen MPVs / SUVs

Ford Galaxy S-Max C-Max B-Max Tourneo Connect / Volkswagen Sharan Touran Tiguan Touareg Caravelle / SEAT Alhambra Alteca 

 Mk1 and Mk2 VW Sharan  Mk1 and Mk2 Ford Galaxy  Mk1 and Mk2 SEAT Alhambra  Ford C-Max B-Max  VW Tiguan  VW Touran  Mk3 Ford Galaxy  Mk3 VW Sharan  Mk3 SEAT Alhambra  VW T4 T5 Caravelle Transporter  Ford Tourneo Connect  VW Touareg

Advert:


Recent Forum Topics:

Google Translate:

Ford Galaxy / VW Sharan / SEAT Alhambra Forum:

Author Topic: Gearbox  (Read 2542 times)

Offline Burtie

  • *
  • Posts: 59
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 2000 tdi 115 zetec
  • First Name: Burtie
  • Region: West Midlands
Gearbox
« on: November 21, 2013, 08:45:43 AM »
Anyone help me with my problem I've looked around on here but can't find the answer I need mk 2 galaxy 19 tdi when I start the engine I can't select 1st 2nd or reverse until its warmed up 5 minutes or so it's fine then any help leading to this fault will be appreciated I've always been lead to the same thinking as other people and I always did with my mercedes e220 cdi I would start the engine and leave it 10 minutes or so to warm up before going anywhere in it so is this natural on the galaxy like a hint to leave it to warm up a bit or is it something that needs looking at

Offline Mirez

  • Pondering the next mod...
  • *
  • Posts: 3668
  • Thanked: 143
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 03 115PS Ghia
  • First Name: Mark
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Re: Gearbox
« Reply #1 on: November 21, 2013, 12:39:20 PM »
This is a manual yeah?

It could be a problem with the gear selector cables, low/poor oil in the gearbox or a dragging clutch. Given its temperature related then I would change the box oil as a first start.
03 Ford Galaxy 1.9 TDI 115 Ghia in Spruce Green Metallic
With cream leather interior, Full Bodykit, Remapped at 145bhp, Lowered on 18's
14 VW Tiguan 2.0 TDI 177 AWD R-Line in Deep Black Pearl
With panoramic sunroof, bi-xenon headlights remapped at 205bhp.
08 Ford Transit 2.2 TDI 115 in Frozen White
With retrofitted everything except another slidey door! :)

VCDS HEX/CAN - Scans/Coding done in Wiltshire in exchange for winegums! :)

Offline Burtie

  • *
  • Posts: 59
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 2000 tdi 115 zetec
  • First Name: Burtie
  • Region: West Midlands
Re: Gearbox
« Reply #2 on: November 21, 2013, 02:24:04 PM »
This is a manual yeah?

It could be a problem with the gear selector cables, low/poor oil in the gearbox or a dragging clutch. Given its temperature related then I would change the box oil as a first start.
That was last night I've started it this morning and it went in 1st 2nd and reverse streight away just tried it again and fine it's baffled me the only thing I can think of is when I first had the car the rad was burst it was drove from Walsall I put it in the drive I noticed that the rad was leaking then when in the drive as I went to manoeuvre it across could not get these gears upon filling the radiator up with water I could get the gears untill the radiator went low again would this be connected do you think I also had the amber engine oil light lit and would not go off but after removing battery to change water temp sensor and replacing everything the amber engine oil light has not stayed on

 

Advertisement:


SMF spam blocked by CleanTalk