Welcome, Guest. Please login or register.
Sign in with Facebook Sign in with Twitter Sign in with Google Sign in with Linkedin Sign in with Microsoft

Hello! Welcome to the Ford and Volkswagen MPV / SUV Forums.
Dedicated forums for the Ford Galaxy, S-Max, C-Max, B-Max and Kuga.
User groups for the SEAT Alhambra, Volkswagen Sharan, Touran, Tiguan and Touareg!

Owners Forums for Ford and Volkswagen MPVs / SUVs

Ford Galaxy S-Max C-Max B-Max Tourneo Connect / Volkswagen Sharan Touran Tiguan Touareg Caravelle / SEAT Alhambra Alteca 

 Mk1 and Mk2 VW Sharan  Mk1 and Mk2 Ford Galaxy  Mk1 and Mk2 SEAT Alhambra  Ford C-Max B-Max  VW Tiguan  VW Touran  Mk3 Ford Galaxy  Mk3 VW Sharan  Mk3 SEAT Alhambra  VW T4 T5 Caravelle Transporter  Ford Tourneo Connect  VW Touareg

Advert:


Recent Forum Topics:

Google Translate:

Ford Galaxy / VW Sharan / SEAT Alhambra Forum:

Author Topic: Injector harness fault?  (Read 120 times)

Offline regw

  • *
  • Posts: 57
  • Thanked: 2
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 1.9TDI 130 Zetec
  • First Name: Reg
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Injector harness fault?
« on: June 15, 2020, 02:02:36 PM »
I've hardly put any miles on the thing this year and its currently in dock for
outrigger welding and a new front shock for the MOT
But
The few times I have used it I sometimes got an intermittent loss of power
like it was dropping out on a cylinder at times.
Reading up I see injector harnesses  mentioned as possible causes

Youse guys reckon it's  a likely suspect?

When I get it back I want to have have closer look at it and
see harnesses ranging from £19.99 to £39.99 on Ebay which look identical
any recommends/avoids on these?


 

Offline brianh

  • *
  • Posts: 761
  • Thanked: 71
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 2001 2.3 Ghia LPG
  • First Name: Brian
  • Region: South East
  • Country: United Kingdom
Re: Injector harness fault?
« Reply #1 on: June 15, 2020, 04:47:47 PM »
If you suspect the harness it should be logging a fault code for that, in any case its worth a look with vcds before you start getting further.

Offline johnnyroper

  • *
  • Posts: 2822
  • Thanked: 138
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 02 tdi 115 ghia
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Re: Injector harness fault?
« Reply #2 on: June 15, 2020, 05:02:15 PM »
The harness can go bad and not log faults on these, mine did just that. You can check measure blocks for injector deviation.

As rocker cover needs to come off I would change for a new harness as I donít think they are much more than what you have seen used ones for. Also worth a look at the cam as lobes can wear on the PD engines

Offline regw

  • *
  • Posts: 57
  • Thanked: 2
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 1.9TDI 130 Zetec
  • First Name: Reg
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Re: Injector harness fault?
« Reply #3 on: July 03, 2020, 06:15:24 PM »
Today I used it to go and fetch a a few things and on the way back it started to run rough as a bears ass.

When I got home I got out and used the phone to record the thing before switching it off.
After a restart I recorded it again and it was back to normal!

I suspect a dodgy connection on the injector harness but will order a rocker cover gasket
before getting in there
I'm umming and ahhing over finding/fixing the bad connection or just getting a new harness

Here's the before and after vid on Imgur ( you may need to enable sound to hear it)

https://imgur.com/I7qe2ky

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Latest
2 Replies
2248 Views
Latest June 03, 2013, 05:41:43 PM
by alans
9 Replies
3629 Views
Latest May 17, 2014, 06:29:59 PM
by Chrispb
3 Replies
2311 Views
Latest July 24, 2014, 07:15:12 PM
by Mirez
5 Replies
5379 Views
Latest March 01, 2015, 06:23:07 PM
by foo66
18 Replies
4745 Views
Latest November 17, 2017, 11:30:50 AM
by mike wilson
3 Replies
1137 Views
Latest April 30, 2018, 11:05:20 PM
by johnnyroper

Advertisement: