Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Sign in with Facebook Sign in with Twitter Sign in with Google Sign in with Linkedin Sign in with Microsoft

Hello! Welcome to the Ford and Volkswagen MPV / SUV Forums.
Dedicated forums for the Ford Galaxy, S-Max, C-Max, B-Max and Kuga.
User groups for the SEAT Alhambra, Volkswagen Sharan, Touran, Tiguan and Touareg!

Owners Forums for Ford and Volkswagen MPVs / SUVs

Ford Galaxy S-Max C-Max B-Max Tourneo Connect / Volkswagen Sharan Touran Tiguan Touareg Caravelle / SEAT Alhambra Alteca 

 Mk1 and Mk2 VW Sharan  Mk1 and Mk2 Ford Galaxy  Mk1 and Mk2 SEAT Alhambra  Ford C-Max B-Max  VW Tiguan  VW Touran  Mk3 Ford Galaxy  Mk3 VW Sharan  Mk3 SEAT Alhambra  VW T4 T5 Caravelle Transporter  Ford Tourneo Connect  VW Touareg

Advert:


Recent Forum Topics:

Google Translate:

Ford Galaxy / VW Sharan / SEAT Alhambra Forum:

Author Topic: running problems :(  (Read 3577 times)

Offline nw1992

  • *
  • Posts: 4
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 01 2.3 petrolium
running problems :(
« on: January 30, 2013, 07:22:01 PM »
i was nice to the father inlaw and baught his poorly galaxy off him and could do with some help if any one can   ::) its a 2001 2.3 petrol he was driving along and said it started to run lumpy he drove it home and we had a quick look its only running on 2 and 3 day after we changed his plugs and coilpack, ht leads and the problem is still there it is sparking on 1 and 4 but it is very weak. he was going to scrap it but hes just motd it and taxed it renewed disks and pads all round the exhaust, rear calipers tyres hes the second owner from new and its only done 85000 miles so hoping to get it back on the road? any help please  :'(  :'(
1984 ford capri 2.0 laser
1965 mk1 ford escort 1300gt
:( 2001 for galaxy 2.3 with problems

Offline Mirez

  • Pondering the next mod...
  • *
  • Posts: 3668
  • Thanked: 143
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 03 115PS Ghia
  • First Name: Mark
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Re: running problems :(
« Reply #1 on: January 30, 2013, 10:52:15 PM »
Capri eh? We'll talk about that beastie later!!

I'm trying to remember the layout of the 2.3, the coils are on 2 & 3 with leads to 1 & 4 iirc? The lack of omph after the leads could well be down to a supply voltage/current issue. Get a meter on the inputs and see what voltage you have.
03 Ford Galaxy 1.9 TDI 115 Ghia in Spruce Green Metallic
With cream leather interior, Full Bodykit, Remapped at 145bhp, Lowered on 18's
14 VW Tiguan 2.0 TDI 177 AWD R-Line in Deep Black Pearl
With panoramic sunroof, bi-xenon headlights remapped at 205bhp.
08 Ford Transit 2.2 TDI 115 in Frozen White
With retrofitted everything except another slidey door! :)

VCDS HEX/CAN - Scans/Coding done in Wiltshire in exchange for winegums! :)

Offline nw1992

  • *
  • Posts: 4
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 01 2.3 petrolium
Re: running problems :(
« Reply #2 on: January 30, 2013, 11:21:29 PM »
Thanks for the reply  getting ecu checked and yes one coilpack for all plugs 2 and 3 are on one side and 1 and 4 on the other i checked today with a test light there's 3 wires going in and the centre one is a switched live guessing theres an earth what's the other wire?  DOesnt seem to have any power 2 it  capris are so much easyer :)
1984 ford capri 2.0 laser
1965 mk1 ford escort 1300gt
:( 2001 for galaxy 2.3 with problems

Offline Chrispb

  • Mindsaysyesbodysaysnono
  • *
  • Posts: 3029
  • Thanked: 112
  • Model: Galaxy Mk2 Auto
  • Spec: 52reg TDI 115 Ghia
  • First Name: Chris
  • Region: South East
  • Country: United Kingdom
Re: running problems :(
« Reply #3 on: January 31, 2013, 01:41:46 AM »
Hello and welcome to the forum.
The engine wiring loom is prone to heat damage and is often the cause of misfiring and bad running.
2009 Kia Sedona GS In Black 2.9CRDI 183PS. 5 Speed Manual WAV.
2003 MK2 Galaxy Ghia In Solid Black 1.9 TDI 115PS. 5 Speed Automatic.

Upgraded Eberspächer booster heater  to independent heating with 7 day timer.

With VCDS lite (full version) need a code clearing or want to scan for faults in the north kent area, PM me.
All for a pint of Strongbow.

The FordMPV.com Forum - The free forum for questions and answers relating to the Ford Galaxy, S-Max and C-Max

Offline nw1992

  • *
  • Posts: 4
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 01 2.3 petrolium
Re: running problems :(
« Reply #4 on: January 31, 2013, 02:16:30 PM »
Hi thanks for that were on the wiring is prone to this? I have had a good look and everything seems to be alright thanks for the reply  8)
1984 ford capri 2.0 laser
1965 mk1 ford escort 1300gt
:( 2001 for galaxy 2.3 with problems

Offline Chrispb

  • Mindsaysyesbodysaysnono
  • *
  • Posts: 3029
  • Thanked: 112
  • Model: Galaxy Mk2 Auto
  • Spec: 52reg TDI 115 Ghia
  • First Name: Chris
  • Region: South East
  • Country: United Kingdom
Re: running problems :(
« Reply #5 on: January 31, 2013, 03:54:37 PM »
Wiring and connectors to the injectors but don't overlook the other sensors around the engine bay.
2009 Kia Sedona GS In Black 2.9CRDI 183PS. 5 Speed Manual WAV.
2003 MK2 Galaxy Ghia In Solid Black 1.9 TDI 115PS. 5 Speed Automatic.

Upgraded Eberspächer booster heater  to independent heating with 7 day timer.

With VCDS lite (full version) need a code clearing or want to scan for faults in the north kent area, PM me.
All for a pint of Strongbow.

The FordMPV.com Forum - The free forum for questions and answers relating to the Ford Galaxy, S-Max and C-Max

Offline nw1992

  • *
  • Posts: 4
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 01 2.3 petrolium
Re: running problems :(
« Reply #6 on: January 31, 2013, 04:50:27 PM »
Il give the sensors a go over don't think the wiring to the injectors will effect its sparks thanks again
1984 ford capri 2.0 laser
1965 mk1 ford escort 1300gt
:( 2001 for galaxy 2.3 with problems

 

Advertisement:


SMF spam blocked by CleanTalk