Welcome, Guest. Please login or register.
Sign in with Facebook Sign in with Twitter Sign in with Google Sign in with Linkedin Sign in with Microsoft

Hello! Welcome to the Ford and Volkswagen MPV / SUV Forums.
Dedicated forums for the Ford Galaxy, S-Max, C-Max, B-Max and Kuga.
User groups for the SEAT Alhambra, Volkswagen Sharan, Touran, Tiguan and Touareg!

Owners Forums for Ford and Volkswagen MPVs / SUVs

Ford Galaxy S-Max C-Max B-Max Tourneo Connect / Volkswagen Sharan Touran Tiguan Touareg Caravelle / SEAT Alhambra Alteca 

 Mk1 and Mk2 VW Sharan  Mk1 and Mk2 Ford Galaxy  Mk1 and Mk2 SEAT Alhambra  Ford C-Max B-Max  VW Tiguan  VW Touran  Mk3 Ford Galaxy  Mk3 VW Sharan  Mk3 SEAT Alhambra  VW T4 T5 Caravelle Transporter  Ford Tourneo Connect  VW Touareg

Advert:


Recent Forum Topics:

Google Translate:

Ford Galaxy / VW Sharan / SEAT Alhambra Forum:

Author Topic: speedo problems on y reg 2.3 manual ghia mk2  (Read 2137 times)

Offline delbwoy2003

  • *
  • Posts: 2
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 2000 ghia 2.3 dhoc
  • First Name: derek behan
  • Region: East Midlands
speedo problems on y reg 2.3 manual ghia mk2
« on: February 21, 2014, 10:29:19 AM »
really need help pleeeeease
I purchased a 2000 mk2 2.3ghia galaxy from a mate  >:(

The speedo doesnt work. the fuel guage moves when past under half way and keeps beeping
the rear passenger passenger side doenst work and drivers side rear electric window doesnt work.
the parking sensors dont work either the beeps works when you put the car in reverse but thats all and the light just continously flashes until you turn it off.
also cruise control but not to worried about that

just to fix the speedo would be nice.
I have replaced the instrument cluster and I have replaced the speed sensor on the gear box (genuine ford parts)

Offline insanitybeard

  • Greetings from Mr Chick!
  • *
  • Posts: 2427
  • Thanked: 71
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: '54 130ps TDI Ghia
  • First Name: Paul
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Re: speedo problems on y reg 2.3 manual ghia mk2
« Reply #1 on: February 21, 2014, 12:00:58 PM »
I have no personal experience of this but I have read accounts where there was an earth problem with a connector in the engine bay causing instrument cluster problems (presumably the cluster earths through this connector)- see this.

The parking sensor problems could be due to a flooded well under the front passenger seat which soaks the parking sensor control module, or it could be a duff sensor or wiring- see here.

There is also an article in the reference section covering non-functioning cruise control on the 2.3 petrol. As for the windows, could be a number of things but broken/ shorted wires in the wiring looms where they pass from the vehicle body into the doors (within a rubber gaiter) is a common cause of a number of electrical faults- door locking, windows etc, check for wiring damage.
« Last Edit: February 21, 2014, 12:08:28 PM by insanitybeard »
Always learning..... Often by mistakes!

Offline delbwoy2003

  • *
  • Posts: 2
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 2000 ghia 2.3 dhoc
  • First Name: derek behan
  • Region: East Midlands
Re: speedo problems on y reg 2.3 manual ghia mk2
« Reply #2 on: February 26, 2014, 08:44:06 AM »
Thanks for the advice I will try all these cos the garage want 500 because of explority work to find the problems

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Latest
2 Replies
3497 Views
Latest June 23, 2013, 09:59:01 PM
by Scottyboy
97 Replies
28577 Views
Latest January 12, 2014, 07:09:31 PM
by gregers
2 Replies
4531 Views
Latest June 17, 2015, 06:04:45 PM
by insanitybeard
31 Replies
3330 Views
Latest May 09, 2019, 09:54:49 PM
by brianh
7 Replies
1148 Views
Latest November 19, 2018, 02:54:45 PM
by johnnyroper
2 Replies
238 Views
Latest May 03, 2020, 10:19:30 PM
by goodbyeGalaxy

Advertisement: