Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Sign in with Facebook Sign in with Twitter Sign in with Google Sign in with Linkedin Sign in with Microsoft

Hello! Welcome to the Ford and Volkswagen MPV / SUV Forums.
Dedicated forums for the Ford Galaxy, S-Max, C-Max, B-Max and Kuga.
User groups for the SEAT Alhambra, Volkswagen Sharan, Touran, Tiguan and Touareg!

Owners Forums for Ford and Volkswagen MPVs / SUVs

Ford Galaxy S-Max C-Max B-Max Tourneo Connect / Volkswagen Sharan Touran Tiguan Touareg Caravelle / SEAT Alhambra Alteca 

 Mk1 and Mk2 VW Sharan  Mk1 and Mk2 Ford Galaxy  Mk1 and Mk2 SEAT Alhambra  Ford C-Max B-Max  VW Tiguan  VW Touran  Mk3 Ford Galaxy  Mk3 VW Sharan  Mk3 SEAT Alhambra  VW T4 T5 Caravelle Transporter  Ford Tourneo Connect  VW Touareg

Advert:


Recent Forum Topics:

Google Translate:

Ford Galaxy / VW Sharan / SEAT Alhambra Forum:

Author Topic: starting problem  (Read 1979 times)

Offline linda valentine

  • *
  • Posts: 1
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 05 tdi
  • Region: East Midlands
starting problem
« on: July 02, 2016, 01:16:10 PM »
my car will start and stop almost immediately could this be a fault with the electric fuel pump

Offline johnnyroper

  • *
  • Posts: 2943
  • Thanked: 147
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 02 tdi 115 ghia
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Re: starting problem
« Reply #1 on: July 02, 2016, 02:09:37 PM »
Could be many different causes like leak in system drawing in air,can you hear the tank pump prime when turning ignition on?
You need to get codes read first.
I would also suggest clamping the feed and return pipes at tandem pump after switching engine off,if it starts up no probs next day probes tandem pump and injectors are ok and not losing prime.
The thermostat T piece on top of fuel filter can cause problems also.

Offline Chrispb

  • Mindsaysyesbodysaysnono
  • *
  • Posts: 3024
  • Thanked: 112
  • Model: Galaxy Mk2 Auto
  • Spec: 52reg TDI 115 Ghia
  • First Name: Chris
  • Region: South East
  • Country: United Kingdom
Re: starting problem
« Reply #2 on: July 02, 2016, 03:00:17 PM »
Hello linda and  [W4]
Have you dropped/opened the key fob recently? you may have lost the transponder chip which controls the immobiliser.
Try your spare key to start with.
2009 Kia Sedona GS In Black 2.9CRDI 183PS. 5 Speed Manual WAV.
2003 MK2 Galaxy Ghia In Solid Black 1.9 TDI 115PS. 5 Speed Automatic.

Upgraded Eberspächer booster heater  to independent heating with 7 day timer.

With VCDS lite (full version) need a code clearing or want to scan for faults in the north kent area, PM me.
All for a pint of Strongbow.

The FordMPV.com Forum - The free forum for questions and answers relating to the Ford Galaxy, S-Max and C-Max

Offline johnnyroper

  • *
  • Posts: 2943
  • Thanked: 147
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 02 tdi 115 ghia
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Re: starting problem
« Reply #3 on: July 02, 2016, 03:19:48 PM »
Sorry should just add if fault code scan does not show anything up and you try clamping hoses only give it a quick start and remove once confirmed it either starts ok or doesn't.

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Latest
1 Replies
3840 Views
Latest October 19, 2012, 08:36:38 PM
by Mirez
43 Replies
14445 Views
Latest January 16, 2016, 06:56:30 PM
by dragosbdm
33 Replies
13174 Views
Latest December 18, 2017, 04:36:36 PM
by johnnyroper
14 Replies
4336 Views
Latest September 13, 2016, 10:28:05 PM
by johnnyroper
2 Replies
1500 Views
Latest January 14, 2017, 05:14:13 PM
by insanitybeard
11 Replies
1166 Views
Latest December 14, 2018, 12:30:09 PM
by Chrispb

Advertisement: