Ford and Volkswagen MPV Forums

Large MPVs -- Ford Galaxy / VW Sharan / SEAT Alhambra: => Ford Galaxy / VW Sharan / SEAT Alhambra => Topic started by: technics100 on January 28, 2016, 04:12:59 PM

Title: Wing mirror removal / wiring
Post by: technics100 on January 28, 2016, 04:12:59 PM
I had a local garage put a new front pass door on my 2006 Sharan, it came from a galaxy, everything is fine generally but the wing mirror mounted indicator doesn't work, so I would like to check the bulb and even the wiring to see if it's different from car to car and wired up correctly..  Any tips or guides on how to do this?

Also, footwell is soaking and door seals look good, have pulled back carpet and checked rear washer.. also replaced pollen filter and it all looked OK too.. last Sharan did the same thing Grrrr
Title: Re: Wing mirror removal / wiring
Post by: Mirez on January 28, 2016, 05:25:34 PM
Hi!

They would have needed to swap the wiring loom from your old door into the new one as the Galaxy never moved the indicators away from the wings on the Mk1 or Mk2 models.
If they didn't do that then the mirror indicator will never work (it will also be extremely difficult to make it work since the wiring connector into the door will be missing the pin).

The leek is a different issue which should be covered on another thread ;)
Title: Re: Wing mirror removal / wiring
Post by: technics100 on January 29, 2016, 12:14:11 PM
Yeah, I want to check and see if the wiring is there, so need the mirror off.. any ideas of even how to change the bulb?
Title: Re: Wing mirror removal / wiring
Post by: johnnyroper on January 29, 2016, 05:04:59 PM
You need to pop the glass off to access side repeater to change bulb.
As for the wiring like mark said it will not be there as door from a galaxy,best bet is speak to garage who swapped over see if they still have old door to take loom from.
Title: Re: Wing mirror removal / wiringit
Post by: Mirez on January 29, 2016, 11:50:11 PM
It's all LEDs, they won't have blown
Title: Re: Wing mirror removal / wiring
Post by: technics100 on February 22, 2016, 04:28:57 PM
LED's had blown.. so swapped out for a new one for £10 and all working now..