Welcome, Guest. Please login or register.
Sign in with Facebook Sign in with Twitter Sign in with Google Sign in with Linkedin Sign in with Microsoft

Hello! Welcome to the Ford and Volkswagen MPV / SUV Forums.
Dedicated forums for the Ford Galaxy, S-Max, C-Max, B-Max and Kuga.
User groups for the SEAT Alhambra, Volkswagen Sharan, Touran, Tiguan and Touareg!

Owners Forums for Ford and Volkswagen MPVs / SUVs

Ford Galaxy S-Max C-Max B-Max Tourneo Connect / Volkswagen Sharan Touran Tiguan Touareg Caravelle / SEAT Alhambra Alteca 

 Mk1 and Mk2 VW Sharan  Mk1 and Mk2 Ford Galaxy  Mk1 and Mk2 SEAT Alhambra  Ford C-Max B-Max  VW Tiguan  VW Touran  Mk3 Ford Galaxy  Mk3 VW Sharan  Mk3 SEAT Alhambra  VW T4 T5 Caravelle Transporter  Ford Tourneo Connect  VW Touareg

Advertisement:


Recent Forum Topics:

Google Translate:

Ford Galaxy / VW Sharan / SEAT Alhambra Forum:

Author Topic: Wipers .... question  (Read 928 times)

Offline actionvin

  • *
  • Posts: 49
  • Thanked: 1
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: TDI 04 Ghia
  • Region: South East
Wipers .... question
« on: February 26, 2017, 10:15:42 PM »
So i'm on a rainy M25 today and the wipers stop working !
I thought it's probably seized  and i wouldn't get them working so I called the RAC they arrived and the old boy said "probably seized mate .. common problem " and grabbed and moved the wipers with ease which surprised us both .. to cut a long story short the wiper motor to linkage bolt had come off .. but after replacing the driver wiper won't stop 'slapping' the A pillar how do I re set the linkage ???
thanks

Offline insanitybeard

  • Greetings from Mr Chick!
  • *
  • Posts: 2385
  • Thanked: 70
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: '54 130ps TDI Ghia
  • First Name: Paul
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Re: Wipers .... question
« Reply #1 on: February 26, 2017, 11:37:05 PM »
Have you taken a read of this? It is possible to set the linkage up incorrectly (don't ask me how I know :-[ ), so it's useful to have a reference picture of how it should actually look when assembled correctly, also, if the motor spindle wasn't properly in it's rest position (this is covered in the second part of the linked article) when the linkage rod was refitted then that could explain the problem......
Always learning..... Often by mistakes!

Offline actionvin

  • *
  • Posts: 49
  • Thanked: 1
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: TDI 04 Ghia
  • Region: South East
Re: Wipers .... question
« Reply #2 on: February 27, 2017, 11:24:29 PM »
Great i looked but didn't find this article, very useful .... now up and running all correct thanks again

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Latest
6 Replies
2321 Views
Latest February 22, 2013, 11:20:26 AM
by DAVEMAN
1 Replies
1902 Views
Latest October 13, 2013, 07:44:26 PM
by gregers
12 Replies
4372 Views
Latest October 05, 2014, 10:49:56 PM
by Chrispb
1 Replies
2110 Views
Latest October 19, 2015, 11:02:05 PM
by gregers
7 Replies
382 Views
Latest May 24, 2019, 07:21:13 AM
by SirDavidAlhambra
7 Replies
208 Views
Latest October 19, 2019, 07:05:12 AM
by SirDavidAlhambra

Advertisement: