Owners Forums for Ford and Volkswagen MPVs / SUVs

Ford Galaxy S-Max C-Max B-Max Tourneo Connect / Volkswagen Sharan Touran Tiguan Touareg Caravelle / SEAT Alhambra Alteca?

Mk1 and Mk2 VW Sharan Mk1 and Mk2 Ford Galaxy Mk1 and Mk2 SEAT AlhambraFord C-Max B-MaxVW Tiguan VW Touran Mk3 Ford GalaxyMk3 VW SharanMk3 SEAT AlhambraVW T4 T5 Caravelle TransporterFord Tourneo Connect VW Touareg

Advert:


Recent Forum Topics:

Google Translate:

Ford Galaxy Mk3 Forum:

Author Topic: Few issues (CL and AC)  (Read 3186 times)

Offline madocks

  • Default User Group
  • New Users
  • *
  • Posts: 3
  • Thanked: 0
  • Model: Alhambra Mk2
  • Spec: 2.0 TDI
  • First Name: Mark
  • Region: South Wales
Few issues (CL and AC)
« on: June 06, 2015, 07:57:23 PM »
Evening,

First post here, good forum :D

1) - Central locks doesnt work on rear, work on front but seem to be slow. When you lock they sometimes lock, sometimes dont.  Rear doors unable to lock manually by pushing handle in.

Ive stripped the rear door down, put a meter across the pins and when locking / unlocking im only getting 4v.

Where are the relays and which relay controls the CL?

-------------------------------------------------------------------------------
Address 09: Cent. Elect.        Labels: None
   Part No: 7M3 962 258 AM
   Component:    Multifunkt.Einh  0003 
   Coding: 04097
   Shop #: WSC 00020 
   VCID: 0507AFFE1FC8E1095D9-50CE

No fault code found.





2) - Air con

No air con in car, had car regassed, still no aircon, scanned with vagcom and;

-------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine        Labels: None
   Part No SW: 03G 906 016 JN    HW:             
   Component: R4 2,0L EDC G000SG  8408 
   Revision: --H02---    Serial number: VWZ1Z0F2860500
   Coding: 0000072
   Shop #: WSC 00020 000 00000
   VCID: 78F9D60A083A8CE156F-5160

1 Fault Found:
001330 - A/C Refrigerant Pressure Sensor (G65)
               P0532 - 000 - Short to GND
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 01100000
                    Fault Priority: 0
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 255
                    Mileage: 124942 km
                    Time Indication: 0

             Freeze Frame:
                    RPM: 0 /min
                    Speed: 0.0 km/h
                    Load: 0.0 %
                    Voltage: 12.39 V
                    Bin. Bits: 11001100
                    Temperature: 57.6°C
                    (no units): 16.0

Readiness: 0 0 0 0 1

Offline madocks

  • Default User Group
  • New Users
  • *
  • Posts: 3
  • Thanked: 0
  • Model: Alhambra Mk2
  • Spec: 2.0 TDI
  • First Name: Mark
  • Region: South Wales
Re: Few issues (CL and AC)
« Reply #1 on: June 06, 2015, 07:58:15 PM »
Note - its an 2006 (06) alhambra, is this a mk 2 or 3?

Offline gregers

  • Global Moderator
  • Accredited Users
  • *
  • Posts: 1711
  • Thanked: 13
  • Model: Transporter
  • Spec: vw t28 camper
  • First Name: greg
  • Region: East Midlands
  • Country: United Kingdom
Re: Few issues (CL and AC)
« Reply #2 on: June 06, 2015, 08:59:15 PM »
 welcome5

if it looks like the pic in your profile then its a mk2.
vw t5 camper van.
reality is for people with no imagination
rip dad 21/12/10
rip mum 3/5/16
rip bruv 11/5/17
The FordMPV.com Forum - The free forum for questions and answers relating to the Ford Galaxy, S-Max and C-Max

Offline madocks

  • Default User Group
  • New Users
  • *
  • Posts: 3
  • Thanked: 0
  • Model: Alhambra Mk2
  • Spec: 2.0 TDI
  • First Name: Mark
  • Region: South Wales
Re: Few issues (CL and AC)
« Reply #3 on: June 06, 2015, 09:19:43 PM »
welcome5

if it looks like the pic in your profile then its a mk2.

Its a mk 2 then :D

Offline cockneychris

  • Default User Group
  • Regular Users
  • *
  • Posts: 37
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk3
  • Spec: 2007 2.0TDCI Ghia
  • First Name: Chris
  • Region: South East
  • Country: Non Europe / RoW
Re: Few issues (CL and AC)
« Reply #4 on: June 08, 2015, 05:43:47 PM »
There is a section in vagcom that will switch the rear doors back on if there has been some sort of glitch. I had it with a vw polo the nearside rear door would not lock. I had all of the door apart and did everything I could to check whether everything was working but using vagcom I just switch it back on and it worked perfectly after that. I'm not saying that is your fault just that it is worth a try getting into that module to see if it is working from there.

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
19 Replies
5662 Views
Last post April 19, 2014, 03:05:05 PM
by SilverBeast
6 Replies
3556 Views
Last post March 27, 2015, 06:47:40 PM
by GrahamW
5 Replies
3575 Views
Last post December 22, 2014, 03:21:32 PM
by Sealion127
17 Replies
4975 Views
Last post July 29, 2016, 09:37:33 AM
by Hej-Hej
2 Replies
1075 Views
Last post July 14, 2018, 07:54:35 AM
by johnnyroper
4 Replies
1110 Views
Last post December 15, 2018, 05:43:32 PM
by graham

Advertisement: