Owners Forums for Ford and Volkswagen MPVs / SUVs

Ford Galaxy S-Max C-Max B-Max Tourneo Connect / Volkswagen Sharan Touran Tiguan Touareg Caravelle / SEAT Alhambra Alteca?

Mk1 and Mk2 VW Sharan Mk1 and Mk2 Ford Galaxy Mk1 and Mk2 SEAT AlhambraFord C-Max B-MaxVW Tiguan VW Touran Mk3 Ford GalaxyMk3 VW SharanMk3 SEAT AlhambraVW T4 T5 Caravelle TransporterFord Tourneo Connect VW Touareg

Advert:


Recent Forum Topics:

Google Translate:

Ford Galaxy Mk3 Forum:

Author Topic: Parking sensors - again!  (Read 15276 times)

Offline evan15281

  • Default User Group
  • New Users
  • *
  • Posts: 1
  • Thanked: 0
  • Model: S-Max
  • Spec: 08 TDCI Titanium
Parking sensors - again!
« on: April 04, 2012, 08:40:46 PM »
I've read a fair bit on various places about the parking sensor problems. I'm working through the problem on my wife's car (2008 S-Max). We have got the 3 second tone then nothing after engaging reverse indicating a fault in the system. I'm going through the process of cleaning the sensors and their connectors.

Where exactly would I find the parking sensor control module / modules so I can examine them and their connectors?

Thanks

Offline Mirez

  • Pondering the next mod...
  • Webmaster
  • Accredited Users
  • *
  • Posts: 3755
  • Thanked: 173
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 03 115PS Ghia
  • First Name: Mark
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Re: Parking sensors - again!
« Reply #1 on: April 05, 2012, 11:14:55 AM »
Hi and welcome to the forum!

The PDC system on the S-Max lives in the boot, you'll need to remove the drivers side mini panel (Clips off) and you'll see it behind there. In fairness the modules are very rarely defective, its nearly always a sensor that's on the way out so whilst its worth a go I suspect its not going to help with your issue :(
03 Ford Galaxy 1.9 TDI 115 Ghia in Spruce Green Metallic
With cream leather interior, Full Bodykit, Remapped at 145bhp, Lowered on 18's
08 Ford Transit 2.2 TDI 115 in Frozen White
With retrofitted everything except another slidey door! :)

VCDS HEX/CAN - Scans/Coding done in Wiltshire in exchange for winegums! :)

Offline gregers

  • Global Moderator
  • Accredited Users
  • *
  • Posts: 1711
  • Thanked: 13
  • Model: Transporter
  • Spec: vw t28 camper
  • First Name: greg
  • Region: East Midlands
  • Country: United Kingdom
Re: Parking sensors - again!
« Reply #2 on: April 05, 2012, 10:43:38 PM »
apparently there could be a tsb on parking sensor fault???
go here and type in your reg,

http://www.etis.ford.com/home.do

and see what comes up.

there could be moisture getting in or the paint on them bubbling which may cause your problems,common problem.
vw t5 camper van.
reality is for people with no imagination
rip dad 21/12/10
rip mum 3/5/16
rip bruv 11/5/17
The FordMPV.com Forum - The free forum for questions and answers relating to the Ford Galaxy, S-Max and C-Max

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
22 Replies
7148 Views
Last post February 12, 2016, 06:32:58 AM
by johnnyroper
1 Replies
1420 Views
Last post July 04, 2018, 06:37:33 PM
by johnnyroper
3 Replies
1986 Views
Last post June 11, 2019, 04:56:05 PM
by Eddy Dar
1 Replies
381 Views
Last post April 23, 2021, 06:02:03 PM
by G0DAH
8 Replies
424 Views
Last post August 30, 2021, 01:56:08 PM
by Steve-SETDI
6 Replies
321 Views
Last post July 30, 2021, 11:23:44 PM
by SirDavidAlhambra

Advertisement: