Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Sign in with Facebook Sign in with Twitter Sign in with Google Sign in with Linkedin Sign in with Microsoft

Hello! Welcome to the Ford and Volkswagen MPV / SUV Forums.
Dedicated forums for the Ford Galaxy, S-Max, C-Max, B-Max and Kuga.
User groups for the SEAT Alhambra, Volkswagen Sharan, Touran, Tiguan and Touareg!

Owners Forums for Ford and Volkswagen MPVs / SUVs

Ford Galaxy S-Max C-Max B-Max Tourneo Connect / Volkswagen Sharan Touran Tiguan Touareg Caravelle / SEAT Alhambra Alteca 

 Mk1 and Mk2 VW Sharan  Mk1 and Mk2 Ford Galaxy  Mk1 and Mk2 SEAT Alhambra  Ford C-Max B-Max  VW Tiguan  VW Touran  Mk3 Ford Galaxy  Mk3 VW Sharan  Mk3 SEAT Alhambra  VW T4 T5 Caravelle Transporter  Ford Tourneo Connect  VW Touareg

Advert:


Recent Forum Topics:

Google Translate:

Ford Galaxy Mk3 Forum:

Author Topic: Parking Sensors not working  (Read 2289 times)

Offline corbett891

  • *
  • Posts: 7
  • Thanked: 0
  • Model: Galaxy Mk3
  • Spec: 06 2.0 l diesel
  • Region: South East
Parking Sensors not working
« on: August 14, 2014, 06:15:27 PM »
Hi again,

Following on from my last post,  ref my wife's 06 plate Mk3 2.0 Diesel Galaxy.

The parking sensors are not working,  as per the manual the Parking assist on the central console  flashes and alarms indicating a problem with the system.

My local garage plugged in some software but no faults were found.

He recommends taking it to the ford garage to get them to have a look which is 65 plus vat just to plug a machine in.

I would rather not pay that,  anybody have any suggestions where i can get the fault identified in the Shefford,  Hitchin,  Bedfordshire area.

I have tried putting the car into gear with the engine off and trying to here the clicks from each sensor but didn't hear anything.

Once again all advice is welcomed,

Many thanks,

John

 

Advertisement:


SMF spam blocked by CleanTalk