Welcome, Guest. Please login or register.
Sign in with Facebook Sign in with Twitter Sign in with Google Sign in with Linkedin Sign in with Microsoft

Hello! Welcome to the Ford and Volkswagen MPV / SUV Forums.
Dedicated forums for the Ford Galaxy, S-Max, C-Max, B-Max and Kuga.
User groups for the SEAT Alhambra, Volkswagen Sharan, Touran, Tiguan and Touareg!

Owners Forums for Ford and Volkswagen MPVs / SUVs

Ford Galaxy S-Max C-Max B-Max Tourneo Connect / Volkswagen Sharan Touran Tiguan Touareg Caravelle / SEAT Alhambra Alteca 

 Mk1 and Mk2 VW Sharan  Mk1 and Mk2 Ford Galaxy  Mk1 and Mk2 SEAT Alhambra  Ford C-Max B-Max  VW Tiguan  VW Touran  Mk3 Ford Galaxy  Mk3 VW Sharan  Mk3 SEAT Alhambra  VW T4 T5 Caravelle Transporter  Ford Tourneo Connect  VW Touareg

Advertisement:


Recent Forum Topics:

Google Translate:

Volkswagen Touran Forum:

Author Topic: 2010 Touran exterior lights problem  (Read 107 times)

Offline AConnelly

  • *
  • Posts: 4
  • Thanked: 1
  • Model: Touran DSG
  • Spec: 1.6 tdi
  • First Name: Albert
  • Region: Scotland
2010 Touran exterior lights problem
« on: January 29, 2020, 07:07:27 PM »
Hi Funny problem with my daughter 2010 Touran , all bulbs in drivers side headlamp cluster  Side light, main beam, dip an  indicator all not working  as was rear left light cluster with Side and indicator , also drivers side light cluster on back door with side reverse and brake light all not working, removed all bulbs and checked and were all ok , pull all back in but still the same, I then removed all fuses inside car checked and put back as did with fuses in box under bonnet right hand side, this cured the problem, but it has come back tonight after a day same lights out, when driving to my garage to look at it again all lights back to normal again , Any thoughts please

Offline johnnyroper

  • *
  • Posts: 2742
  • Thanked: 129
  • Model: Galaxy Mk2
  • Spec: 02 tdi 115 ghia
  • Region: South West
  • Country: United Kingdom
Re: 2010 Touran exterior lights problem
« Reply #1 on: January 29, 2020, 09:22:46 PM »
I would suspect either a loose connection on a fuse holder causing high resistance or an issue with the Body control module

Offline AConnelly

  • *
  • Posts: 4
  • Thanked: 1
  • Model: Touran DSG
  • Spec: 1.6 tdi
  • First Name: Albert
  • Region: Scotland
Re: 2010 Touran exterior lights problem
« Reply #2 on: January 29, 2020, 09:36:29 PM »
Hi John thanks was thinking that. Before all this happened the warning light on dash for a bulb not working was coming on then going off intermittently. was hoping someone has came across this problem before, my next line if it happens again is going to check each time I pull a fuse out and in to find which one that cures the problem then can pinpoint which fuse and where to look.

Offline mike wilson

  • *
  • Posts: 437
  • Thanked: 15
  • Model: Other
  • Spec: mondeo mkIV 1.8
  • Region: North East
Re: 2010 Touran exterior lights problem
« Reply #3 on: February 05, 2020, 08:52:24 AM »
I had a similar issue.  Turned out to be a defective bulb.  Try changing _all_ the bulbs in the rear clusters.  Particularly check that the correct bulbs are fitted - some have the pins diametrically opposite, some are staggered vertically and some are staggered both vertically and circumferentially. The latter will fit in the holders for the middle type but will act erratically.

Offline AConnelly

  • *
  • Posts: 4
  • Thanked: 1
  • Model: Touran DSG
  • Spec: 1.6 tdi
  • First Name: Albert
  • Region: Scotland
Re: 2010 Touran exterior lights problem
« Reply #4 on: February 05, 2020, 06:09:34 PM »
thanks nice to hear some one had simular was thinking could be defective bulb as has come and gone a few times and have seen something similar on a earlier ford many years ago.

Will let you know if I get to the bottom of it

cheers

Offline AConnelly

  • *
  • Posts: 4
  • Thanked: 1
  • Model: Touran DSG
  • Spec: 1.6 tdi
  • First Name: Albert
  • Region: Scotland
Re: 2010 Touran exterior lights problem
« Reply #5 on: February 05, 2020, 08:30:37 PM »
Hi  Just got to the bottom of this finally with a bit of luck. after checking all bulbs again when back to fuse box under bonnet and pulling this fuse (Photo)  out to check found my problem see Photo , cleaned terminals and new fuse in all ok .

The fuse had not blown but but the connection must have been intermittent causing my problem

thanks

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Latest
8 Replies
14354 Views
Latest April 12, 2014, 11:00:53 PM
by dr jotty
1 Replies
1685 Views
Latest May 15, 2014, 08:37:04 PM
by gregers
3 Replies
2376 Views
Latest June 21, 2015, 10:36:41 PM
by gregers
4 Replies
3961 Views
Latest April 22, 2016, 05:43:54 PM
by jba1
1 Replies
1290 Views
Latest July 02, 2016, 09:07:28 AM
by insanitybeard
0 Replies
65 Views
Latest January 22, 2020, 12:50:06 PM
by surrey smax

Advertisement: